Annas händelser

Första Seglingen som en i besättningen!

Publicerad 2011-08-30 16:21:38 i ,

Det går undan när Elida v har vind i seglen! I går hade vi 50 års kalas ombord och det var full rulle. Det är inte det lättaste att laga mat på en segelbåt till 60 pers! Vi lutade rejält och varje gång vi slog var vi tvungna att ta ut maten ur ugnen och hålla den! Bilder kommer så småningom när jag fått ordning på internet skall ni se! Nu är jag hemma på en mini permision till i morgon och passar på att blogga lite!

Nya äventyr!

Publicerad 2011-08-27 18:01:54 i ,

Jag har nu befunnit mig i Sverige i nästan exakt 2 månader. Jag har hunnit med att göra allt det där typiska som sverige och mitt vardagsliv här hemma har att erbjuda. Jobb, stranden, vara med Daniel och kompisar, dans, träning, kyrkan, ridning och svensk mat. Men jag fick också besök av kära Cindy som var här i 4 dagar! Hon är från Singapore men vi möttes i Zaragoza där hon jobbar som au-pair. Det var riktigt kul att han en vän från andra sidan jorklotet på besök! Vi red islandshäst i skogen, plockade bär, tog skärgårdsbåten ut till Vrångö och passade på att se lite roliga event under kulturkalaset. Hon var helnöjd och jag med för den delen! Det öppnade ögonen på mig när hon berättade att hon aldrig plockat vilda bär förut eller att hon tyckte att vår skog var vackrare än den i Australien, då uppskattar man verkligen vår situation här i Sverige!

Men nu är det dags för mig att ge mig ut på nya äventyr! Jag har nämligen bestämt mig för att lägga ett år till havs med den seglande båten Elida. (www.elida.se) Det kommer bli ett fantatiskt äventyr med massor av möten med konfirmander och andra utmaningar. Deras vinterhamn ligger i södra Spanien så än är det inte slut med min castellano! Det är mycket sång och musik ombord vilket också kommer blir roligt att ta upp igen, det har ju legat lite på is nu ett tag. Jag beger mig.... redan i morgon! Nervöst och spännande för trots allt har jag ju inte seglat så mycket tidigare! I slutet på september bär det av ner mot Spanien, tre veckor av segling med stopp i b.la England och Frankrike, innan dess blir det en del dagsseglingar och konfirmandläger. Det ska bli fantastiskt roligt och jag är så otroligt tacksam att jag fått den här möjligheten! Jag är ung och vill passa på att få så mycket lärdom som möjligt ut av livet, detta blir en möjlighet för mig att få utveckla min tro och att utvecklas som människa.

Ska försöka hålla er så uppdaterade det bara går men tror att det kommer vara full rulle på båten så kanske kan bli lite svårare den här gången. Men ska göra mitt bästa. Skepp å hoj!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela