Annas händelser

Tillbaka i vinden

Publicerad 2011-04-26 14:43:19 i ,

Nu ar jag i blasiga Zaragoza igen men utan internet sa har svart att gora nagot vettigt inlagg om resan till norr! men jag kan saga att den var underbar! Hoppas pa en internet uppenbarelse nagongang under morgondagen sa forhoppningsvis far ni se lite bilder da! Var faktiskt ratt skont att komma tillbaka till skolan och vardag i dag, har varit intensiva dagar! I morgon kommer mamma och Jenny, da blir det fest! ciao!

Semana santa!

Publicerad 2011-04-20 19:57:56 i ,

Ja nu är det påsk och ledighet, woho! Ska bli spännande att se denna stora högtid firas här i Spanien! I morgon blir det till att bege sig till norr med Lena och Zori! Pamplona, San sebastian och Bilbao blev det till sist! Skulle egentligen samlat så mycket info som möjligt om Pamplona idag men internet har inte funkat på hela dagen men nu är jag på klubben å lånar lite connection till omvärlden. Hoppas det funkar när jag kommer tillbaka i alla fall!

Har hört att det ska regna i norr precis denna helgen.. synd att jag skickade hem regnjackan med Daniel… I helgen var det kalas för då var Anna och Thomas här! Mina fina volontärvänner! Vi turistade Zaragoza och på lördagen firades Lena i mitt hus, det var fest för hela slanten och ja må du leva sjöngs på hela 8 olika språk!

Fiesta de Lena!


Preparing


Vi var snygga!


Gitarren akte fram!



Tack for en superkul helg med er, ni ar underbara!






Trött

Publicerad 2011-04-13 17:28:08 i ,

Ja i dag och igår har jag varit som en zombie, vet inte varför men har vaknat runt 5 snåret varje morgon och inte somnat om.. Dessutom har jag sprungit halvmilen mån+tis och idag kört utegymmet. Förstår ni att jag är död? Men i morgon blir det kombinerad engelska/spanska lektion och powerwalk med Letizia! och på fredag salsa!:) På fredag dyker även Anna från London och Thomas från Frankrike upp för en weekend i Zaragoza, kul! De är också volontärer här i Spanien och vi alla träffades på on-arrival kursen i januari. Men nu blir det jobb och möte, är nog inte hemma förän 22 ikväll, pust!

Här är en bild från min frukostdate med Daniel, nästan som att sitta där i köket med honom i Arvika!

Rolig helg på hemmaplan

Publicerad 2011-04-10 23:27:02 i ,

Det började i Torsdags när vi satt i parken och läste Cipaj- en tidning som kommer ut varje månad med olika event, utbyten och annat smått och gott i Zaragoza. Jag hittade en annons- latinodansprofesor utbyter danslektioner mot engelskalektioner. Jag tänkte det blir kul och så ringde vi, och nu håller jag Ella och Lena engelska lektioner för Albeiro och han ger oss lektioner i vårt vardagsrum! Något som aldrig skulle hända i Sverige - Galet med superkul! Han är riktigt profsig också, varit med i tv här i spanien och jobbar heltid som danslärare, blir som privatlektioner och vi kan gå fort fram!
I torsdags var vi på Irish puben och pratade de värse språk, spajorerna som går dit och vill prata engelska är mer öppna och det är ett bra sätt att lära känna nytt folk, även om det ofta blir en spanglish konversation. I fredags var det en lugn hemma dag, även kvällen tillbringades med Martina i lägenheten, fotbad och musik- och kultur utbyte, men jag hade min första egna "lektion" på jobbet. Höll en lektion i fotografering, kamerans olika funktioner och lite olika sätt man kan använda kameran på=) Det var svårt men roligt som tur var var de andra ledarna där och stöttade i övningarna och deltagarna hade ovanligt bra tålamod!

Lördagen blev till att hålla engelskalektion för Albeiro och sen gick vi upp i lägenheten med de andra för att svettas! Efter det begav jag och Lena oss till Ikea för att frossa i Köttbullar, daimtårta och kanelbulle, köpte också en filt till kommande tillfällen i parken! Det var 35 grader i solen så det var en tuff väg på cykel! Kvällen försåg mig med ännu mera njutning i form av tacos, citronkaka och utgång med tjejerna! (Detox på måndag säger jag bara!) Vi gick till Casa de loco och jag gillade stället till 100%, så dit får det bli fler gånger! Träffade även en spanjor som kunde svenska, hade pluggat i stockholm i 2 år, vad är oddsen för det egentligen?

Idag hade vi en lugn dag i parken, folk från skolan så det var internationellt på hög nivå. I morgon ska vi ta emot våra första couchsurfare, 2 tjejer från Frankrike, blir skoj! De är bara här en natt men har rätt speckat i veckan så det är rätt bra ändå!

Dans för fullt i vardagsrummet-något som aldrig skulle göras i Sverige;)


På Ikea med Lena! Då är man stolt över att vara svensk!


Här njuts det för fullt av singoallakexen från Ikea, i famnen supersöta Dexters dotter. Lite Au-pair tankar väktes faktiskt inom mig idag!
 

Hoppas jag får lite partybilder av Lena i mån som ni kanske kan få se;)



solvarm!

Publicerad 2011-04-07 17:50:19 i ,

Allt blir så mycket jobbigare när det är varmt, jag börjar fatta det där med mañana mañana nu.. vädret har vänt i Zaragoza, nu är det sommar säger jag bara! Hur ska jag överleva i juni om jag dör i början av april? Och jag som hade planer på att resa till Andalusien i söder i slutet av projektet men börjar fundera på om det är en dålig idé..

Min dagliga outfit nu förtiden, går inte en meter utan solbrillor och bikini!


Här är en bild från vår picknick vi gjorde med klassen nu i veckan! Mat, fotbol och spanskakonversation i parken!
i

Livet är underbart..

Publicerad 2011-04-04 17:11:11 i ,

.. när man får äta gott, skratta, när vädret är kanon och man får gå hand i hand med den man älskar<3 Jag kan berätta att vi har haft UNDERBARA dagar! Igår kväll innan Daniel skulle åka var det riktigt jobbigt, jag ville bara åka med honom hem till Sverige, men nu känns det faktiskt väldigt bra! Jag har fått massor med ny energi och vi bestämde oss för att fokusera på framtiden nu istället, det är faktiskt inte så lång tid tills jag är hemma igen.. när jag tänker på att jag redan varit här halva tiden, har det ju gått himla fort! Det har i alla fall varit en helt fantastisk helg och jag har än en gång fått bekräftat att jag har världens bästa pojkvän! Här får ni se lite bilder från vårt äventyr här i Zaragoza:

Vi besökte Mercado central


Vi vandrade en heldag i Juslibol, hade med oss pickninck och njöt av solen(jag hade öronpropp för jag hade lite ont i det örat när det blåste..)


El Euro, floden som rinner genom Zaragoza

Tröttnar aldrig på kaktusarna, de är så coola!


Vi såg centrum av staden, Pilar, gick utmed Euron och åt en supergod trerätters lunch!


På lördagen var gick vi i den stora parken, var på en marknad i vårt område och därefte blev det Parque de atracciones med mina härliga vänner!
Vi var glada och modigast av alla;)


woohoo! Alla är vi ju i samma båt här i spanien...


På kvällen åt vi middag i centrum med massor av goa männsikor, spansk buffé och vi åt i 2h!

På söndagen var i på två museum, Aljaferia- som är inspirerat av Alhambra i Granada, såg tjurfäktningsarenan 
och lagade middag tillsammans.
  

Förutom detta har vi sett en hel sesong av Solsidan, ätit svenskt godis, myst och pratat om allt mellan himmel och jord. Jag repeterar; Det har varit en underbar helg! Jag har fått massor av ny energi och har bestämt mig för att blicka framåt och verkligen försöka ta vara på tiden som är kvar. Den här bilden får avsluta!




Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela