Annas händelser

Intensiv omladdning

Publicerad 2011-10-24 12:29:37 i ,

Musikveckan är över och i morgon börjar vårt två veckor långa komfirmandläger, det vill till att skynda sig att ladda om batterierna.. Igår hade vi avskedsmys, tacos mmm! Skönt att man kan hitta små guldstunder mellan alla aktiviteter, som när jag läste Lilla Anna och Långa farbron för skeppspojkarna igår kväll, så mysigt!
Har varit en väldigt spännande vecka med mängder av möten med nya människor. Det kan vara lite trixigt att hålla tre språk i huvudet bara.. och dessutom har vi norska grannar här i hamnen så det gäller att hålla hjärnhalvorna kalla...
/A

Spänning på hög nivå!

Publicerad 2011-10-20 16:53:54 i ,

I går blev fick vi problem med motorn på vår lilla ribbåt men ingen kunde väl tro att motorhaveri smittar? I morse när jag kom upp fick jag reda på att vi fått problem med även huvudmaskinen! Vi samlades för genomgång med kaptenen som beodrade högsta koncentration och förberedelse för nödankring inför tilläggning. Cartagenaborna måste trott att vi var smått galna när vi kryssade oss in i hamnen! Men vi lyckades.. med hjälp av bön, fendrar och bra teamwork att ta oss in till kaj!

Vi befinner oss alltså i Cartagena men sedan sist jag skrev har det hänt så mycket så det är svårt att sammanfatta allt här! Har bland annat fixat en shysst frilla!! Den kan ni se en bild på om ni besöker Dianas fina blogg: http://www.paduch.blogspot.com/ Musikturnén är i full fart och ikväll väntar ytterligare en spelning. En sak som är säker är att det är äventyr varje dag! Därför kommer här lite varnande bilder.... alltså Do not try this at home...

Puerto Banús, bästa men kanske också knivigaste platsen vid tilläggning.


Bakning med syrran i köket, kan vara risky när det är segling på G!


Badning med magplask, läskiga djur, brännmaneter och dylikt can be dangerous trust me!


Duschning samt påklädning i höga graders lutning får också en varningstriangel.


Fysiskt arbete kan leda till en och annan förslitning men är egentligen inget som är att höja ett varnande finger för på Elida...



.. men däremot en och flera gottestycken kan få förödande konsekvenser;)


Sightseeing i Lisabon kan leda till ömma fötter och solsting


Det var alla varningar för den här gången, hör gärna av er om ni har mer frågor och funderingar så ska jag försöka svara på dem under veckan nu när vi ligger till kaj! Ciao!




At Lorenas med en färskpressad juice i handen

Publicerad 2011-10-13 14:57:33 i ,

..jag befinner mig i ett hett Fuengirola. I går var sista dagen på festhögtiden på virgin de pilar och det var fest på stadens huvudgata. Mer spanjacker än turister, flamenco, andaluser och jag stortrivdes!





I´m back i Gibraltar

Publicerad 2011-10-11 15:21:09 i ,

Ja känns lite lustigt att besöka Gibraltar igen, var ju här för bara 4 månader sen. Men det är varmt och härligt! Vi har stannat en gång sen sist och då i en liten by utanför Lisabon. Jag, Arvid och Marita tog tåget in till Portugisiska huvudstaden för lite turistande, underbart vacker stad! Synd att jag glömde bilderna på båten annars skulle ni fått en bild därifrån. Får bli nästa wi-fi point. I går fick vi uppleva rejäla vågor och halva besättningen låg utmed däck för att stå emot den 45 gradiga lutningen. Vi har fortfarande inte haft en dag utan sol, så härligt! Och just nu ligger temperaturen runt 30 i solen. Om tre dagar börjar musikturnén, spännande och kul! Men nu blir det till att köpa lite färsk frukt innan vi avseglar mot Fuengirola ikväll.
/A

Vi lämnar Gibraltar i solnedgång, med Afrika på ena sidan och europa på den andra
 

A coruña

Publicerad 2011-10-05 11:29:40 i ,

Ja där befinner jag mig just nu, norra Spanien, Galicien. Efter över en vecka utan fast mark var det rätt skönt att gå i land! Om själva resan kan jag säga att allt gått bra, mer säger jag inte, blir mer spännande så. Vi har sett en och annan val plus en hel del delfiner! De var så häftigt att se dem i det fria, hoppa och leka vid båten. Jag lyckades träffa min kära vän Maris som bor här i A coruña, tyvärr blev det ingen längre träff då hon skulle bege sig till Barcelona samma dag.. Det är så härligt att vara tillbaka i Spanien! Känna dofter, prata spanska och ta det mañana!

Nordsjön




Delfinas


Engelska Kanalen



Spegelblankt på Biscaya



Nu ska vi lämna kaj vilket innebär slut på internet men mer bilder kommer snarast!
/A

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela