Annas händelser

Y el camino empieza...

Publicerad 2011-09-25 12:10:46 i ,

I dag börjar den långa seglingen mot sydligare breddgrader. Jag har dragit på mig något som liknar en halsfluss vilket ju inte känns toppen men vad gör man? Salongen är packad med konserver och snabmat så överleva får man väl hoppas att man gör. Även om detta nog kommer bli en av de tuffaste utmaningarna jag någonsin varit med om.

Vi lämnar Göteborg i kväll och det verkar som att det blir först i England vi får stå på fast mark igen. Wish me good luck!

Basic safety!

Publicerad 2011-09-24 10:16:04 i ,

Jag, Micke , Eddie och Andy har befunnit oss på Basic safety kurs på Öckerö hela veckan. Det har varit väldigt spännande och lärorikt. Vi huserade hos min kära farfar på Hönö, vilket ledde till en del fikande och en mysig räkafton. Dagarna bestod av sjukvård, första hjälpen, arbetsmiljö, överlevnad, livflotte, brand, marinmiljö, farliga ämnen och rökdykning, alltihop väldigt omfattande. Så nu känner vi oss redo för den långa resan som startar i morgon! Det roligaste var ändå alla brandövningar med rökdykning, klaostrofobitest mm!


Kräftgänget fick i uppgift att vända och ta sig upp i livflotte.
 

Reeeeka


Alltid redo!


Handsläckare


Rökdykning, en utav våra första övningar



Mitt rökdykarlag, Mark från Australien längst till vänster, så det gällde att även hålla språkhuvudet kallt!


Fjäråsarna på besök!

Publicerad 2011-09-13 21:09:05 i ,

Ja i helgen har Fjärås församling haft ungdomsläger ombord på båten. 40 sångfåglar och en hel del kända ansikten=) Utmanande segling och jag börjar fatta mer och mer! Måste berätta om en rolig grej som hände när vi skulle lägga till häromdagen. Besättningen står längs relingen och är redo att lägga till. Plötsligt börjar vi driva mot kaj och jag ropar högt och tydligt så att alla hör; Stefan, vill du ha en fender i baken?! Han svarar vaaa?! Någon i besättningen fyller i AKTERN! Än saknar jag en del seglartermer...

Me and Erica goes Fotosesion on the boat:











Det var så kul att ha med Erica och de andra ombord, tack fjäråsarna!

Spöregn

Publicerad 2011-09-05 12:03:05 i ,

Regnet vräker ner! Vi ligger på Marstrand och har en hel naturvetarklass ombord. Jag sitter och myser med Levi, skepparens son under däck och tittar på Rorri racerbil:) Passar på att lägga upp lite bilder!

Företagssegling







Våra Spanienkonfirmander på uppstartsläger, några badar från båten och blir upplockade med ribben


Glass segling




Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela