Annas händelser

ÄNTLIGEN!!

Publicerad 2011-03-30 17:11:40 i ,

Ja i dag händer det, ikväll.. min älskade Daniel kommer hit!! Vid det här laget sitter han nog på Stansteds flygplats och väntar.. har en del roliga saker plannerade.. men det berättar jag mer om efter helgen. Ute är det strålande sol, hoppas det håller i sig! Jag har gjort crepes och köpt nutella och jordgubbar som vi ska äta när Danni kommer, nu är det fest! Jag är väldigt förkyld bara och har börjat få ont i ena örat, hoppas inte det är öroninflammation (som syrran just nu också lyckats dra på sig hemma i Sverige)... men jag kurerar för fullt fram till kvällen så får vi se.

Granada

Publicerad 2011-03-29 10:30:49 i ,

Jag är kär, enamorado, i Granada ja hela Andalusien tror jag. Detta är Spanien säger jag bara! Värme, casablancas, spanjorer med sombreros och gitarrer på gatan, palmer, helt underbara vyer. Granada var underbart! Resan med Maite blev över mina förväntningar och vi hann med sååå mycket på en och en halv dag! Promenerade i hela Albaycin, gamla delen av Granada med massor av utkiksplatser och mysiga torg. Jag gick i shorts första gången i år! Vi såg centrum och åt glass utanför katedralen. Träffade en vän till Maite och sen blev det 3rätters på mysig restaurang! Träffade våran värd för couchsurfing(rekommenderar er!) Diego en trevlig Granada bo på 28 år som lånade ut sitt rum, dusch och erbjöd oss frukost gratis! Men var skönt att prova det ihop med någon annan första gången. Couchsurfing är helt gratis och innebär att folk som har en extrasäng eller en soffa lånar ut den till folk på resande fot. Det är en sida på internet och du kan kolla upp referenser, personer som varit där tidigare och jag kan säga att mitt första intryck var väldigt positivt!

På lördagen var det till att gå upp tidigt för att se ALHAMBRA! Jag kan tyvärr inte beskriva hur underbart det var, det måste upplevas! Alhambra är ett palats från 1200 talet som byggdes av Araberna som då invaderat Al-andalus (Andalusien). Det byggdes till kungarna som också kunde bjuda dit folk för att knyta kontakter och ge dem en avslappnad och minst sagt trevlig upplevelse. Trädgårdarna runt palatset är så perfekta så man undrar om det verkligen är på riktigt. Palatsen har tidigare varit färgsprakande men tiden har gjort att färgerna blekts bort. Här kommer några bilder så ni kan försöka föreställa er hur fint det var:

Här är vyn från en utkiksplats i Albaycin, Imponerande Alhambra i mitten, till vänster kan ni se Sierra nevada med snö på topparna! till höger hela Granada stad.


Jag och Maite inne i Nazaríes palats, en del av det gigantiska Alhambra.

ja det är jag=)

Från ett av tornen i den äldsta delen av Granada, ganska imponerande vyer!

Perfekta former..


Apelsin och citron träd i mängder


En annan del av Alhambra som heter Generallife


Så härligt med fontäner och vattenporl i hela parken!


Dagen avslutades med vår värd Diego( killen i röd skjorta) och hans vänner på en terass med jordgubbar och grädde!


På eftermiddagen i lördags begav jag mig till Malaga eftersom tåget gick 08.20 på söndagen för oss Zaragozabor. Det var meningen att jag skulle möta upp med de andra tjejerna från Zaragoza som var i Malaga och ta in på deras hostell men på lördagen ringde de mig och sa att det var fullt på deras hostell!! Jag var lite nervös att jag inte skulle hitta någonstans att sova men när jag kom fram till Malaga träffade jag några trevliga människor på gatan som hjälpte mig hitta ett billigt hostell. En sak jag har lärt mig är att det finns snälla människor överallt och det har förvånat mig många gånger hur hjälpsamma folk kan vara mot en främling. På kvällen gick jag och Aude(vän från Zaragoza) runt i Malaga och det var så härlig stämmning även där! Musik på gatorna, folk på uteserveringar och casablancas. Jag har bara en sak att säga efter min vistelse i söder: Jag älskar Andalusien!

Här är mitt hostell i Malaga, ser kanske inte så inbjudande ut men i den stunden var jag väldigt glad för att ha en säng att sova i!:









Midterm

Publicerad 2011-03-28 18:40:05 i ,

Nästan 120 personer, ett center i en liten by utanför Malaga, 2,5 superintesiva dagar och i princip ingen sömn. Det tror jag är en bra sammanfattning på min mitterminskurs jag haft i veckan. Det har varit så kul men väldigt intensivt! Tydligen hade de kortat ner kursen från 3 till 2 dagar så det var därför det var så himla speckat. Vi blev indelade i smågrupper och hade olika "klasser" där vi analyserade och utvärderade våra projekt på olika sätt. Vi åt och fikade 5 ggr om dagen och kvällarna bestod av kvällsprogram, partaj och gitarr och sång! Som jag har saknat att musicera med andra! Riktigt kul!
Kursen gav mig väldigt mycket och jag har förstått att jag är lyckligt lottad i mitt projekt då jag har en väldigt bra mentor, jobbar endast 2-3h/dag, har superbra spanskaklasser och ett bra boende. De fanns de som hade de värre! Hade hoppas på lite mer tid till att lära känna mer folk men överlag var det en rolig och givande kurs! I tisdags drog jag på mig en fruktansvärd förkylning och har inte blivit av med den än, hostar, täppt och har ont i halsen :( och för två veckor sedan var jag magsjuk.. det är inte kul när man inte kan känna sig 100%! Men jag gjorde vad jag kunde på kursen och får kurera mig nu istället;)

Volontärer alla med olika nationaliteter men alla är vi volontärer i Spanien.



Jag och min mentór Chema på vårfesten.

Jag och Wojtek lirar och drar igång allsång=)


Åt gjorde vi i mängder, här är buffén innan vårfesten..



Jag och Julita, (min vän här från Zaragoza) Sista kvällen på Paco´s vi partade och dansade till sent.. och dagen
efter begav jag och Maite oss till Granada..!

Valencia och las fallas

Publicerad 2011-03-27 14:15:33 i ,

Trängas med folk i el carmen. Sol och glass i solen.

Detta är en falla! Det fanns en i varje gathörn, alla med olika stilar och budskap. I slutet på veckan bränns alla och flera miljoner går upp i rök.Traditionen började med att folket ställde ut sina gamla möbler och byggde högar och brände de och firade under tiden. Samtidigt är det en vårfest. Mycket smällare för att skrämma iväg vintern.


På fredagen åkte vi ut till stranden för att njuta av solen och komma ifrån stan, superhärligt!


Nit del foc, kan bara säga Gp;s fyrverkeri på nyår är en droppe i havet om du jämför med det här. Helt outstanding.

Nadine träffade jag under fredagskvällen som jag tidigare lärt känna i Huesca(när alla volontärer i Aragon hade träff)hon bodde hos några andra Evs volontärer i Valencia som Uwe också kände, världen är liten säger jag bara!

Jag och Uwe vid Museo del art och opera huset


Här tänder de en falla med raketer! Brandmännen var väl behövda när delar av fallan hamnade på elledningar mm!


Den här vyn får avsluta, jag och Nadine var uppe i torre de Bimaclet och såg hela Valencia. Den här resan var mycket speciell, jag reste själv och det var jobbigt ibland men jag den lärde och stärkte mig mycket. Valencia kan jag verkligen rekomendera! Jag blev kär i staden och det är ett ställe vart jag lätt skulle kunna tänka mig spendera en del tid i framtiden.




Tv -kändis

Publicerad 2011-03-17 22:52:11 i ,

Nu är jag hemkommen från en tv-intervju med Aragon tv. De ska göra ett reportage om oss Evs volontärer som befinner oss i Zaragoza. Det gick bra men var en del kluriga frågor! Det är så himla irriterande när man har ett skitbra svar i huvudet men inte kan få ut det ur munnen på grund av språkliga begränsningar. Men det var kul och spännande, de filmade undertiden Bailes lationos och jag tror deltagarna tyckte det var spännande med kameror och mickar=)

Det var översvämning på jobbet i förrgår, aldrig varit med om något liknande. Det hade regnat heela dagen och så började det läcka upp avloppsvatten ur ducshbrunnarna och vi klafsade runt inomhus med vatten upp till fotknölarna. Det var bara patetiskt att vi försökte stå där med moppar och rädda situationen. När vi gick ner i källaren fullkomligt hällregnade från ledningarna i taket och vi bara stod och gapade. Jag var helt säker på att de skulle behöva stänga klubben dagen efter men icke sa nicke.. ibland går det undan för spanjorerna också! Det hade varit ett städteam med pumpar där större delen av natten och fixat det mesta!

I morgon beger jag mig till Valencia 05.15 står alarmet på så ska lägga mig snart. Lovar att försöka uppdatera er med bilder och info på måndag då jag är hemma och landar en dag innan mitt-termins kursen i Malaga på tisdag=)

Puss och Godnatt<3

Bikiniväder!

Publicerad 2011-03-13 20:49:42 i ,

Nu har det slagit till och blivit varmt i Zaragoza! Har varit ute på en långpromenad i t-shirt och uppkavlade byxor och sen hittade jag en perfekt plats i parken där det var vindstilla. Där satt jag och svettades på en bänk, lyssnade på musik och pluggade (försökte i alla fall;)) superskönt! Att känna lukten av gräs, gillning och höra fåglarna kvittra var en riktig boost för mig som har legat inne hela veckan OCH jag har fått bra med färg=) Det var nog tur att jag inhandlade en Bikini i Barcelona förra helgen för jag har en känsla av att jag kan få användning för den rätt snart=) Om inte annat nästa vecka när vi beger oss till Malaga för Midterm kurs! 

En annan solig bild som är tagen i Huesca, när vi var där alla volontärer från Aragon.


Min nya bikini, riktigt nöjd!


I dag har jag och Daniel 1år och 9 månader! Saknar honom så mycket men nu är det bara 18 dagar tills han kommer hit <3





Bättre idag

Publicerad 2011-03-09 19:56:32 i ,

Är lite bättre idag, har befunnit mig framför skype hela dagen! Samlat pepp från familj och vänner. Nu känns det mycket bättre. Tänkte passa på att lägga upp lite bilder från Barcelona i helgen!
Träffade Erica på fredagen för en kaffe och promenad i parken!

Julia och Erica vid triumfbågen, dock rätt dåligt väder..

las ramblas

Sagrada familia

Innan carnevalen i Sitges, superkul och alla var utklädda=)


Carnevale! Har nog aldrig sett så mycket folk på ett och samma ställe, om inte annat så mycket utklätt folk:) Superkul var det! Kolla in Julias blogg om ni vill ha mer detaljer om helgen:) : http://bcnbyjulia.blogspot.com/2011/03/toppen-helg-carnaval.html

Tårar för inget..

Publicerad 2011-03-08 21:23:34 i ,

Nu är jag på botten, har svårt att tänka mig att det kan bli mycket värre just nu.. har en otrolig hemlängtan, en känsla som jag tidigare aldrig upplevt på det här sättet. Jag menar när jag tänker efter har jag aldrig varit ifrån familj, vänner, Daniel eller hästar mer än två veckor tidigare. Och då har det varit på typ konfirmandläger, där man varit omringad av glada människor och alltid haft någon man kunnat prata med. Jag känner mig så ensam och det hjälper ju inte att det inte känns hundra här hemma, stelt och kyligt är orden... Jag saknar alla och allt som har med Sverige att göra. Jag förstår hur bra man har det hemma, för det är sant. Skulle göra mycket för att få sova en natt i min egen säng. Nu kan det väl inte bli mycket värre tänker ni? Jo för jag har kräksjuka… Ingen som kan pyssla om mig och typ ingen mat i kylen.. ensam och mår skit, har inte fått behålla någon mat och kan knappt stå på benen. Men värre blir det för vi har inget varmvatten, varmvattenberedaren gick sönder i torsdags och det betyder ingen dusch för min del. Så det är så nuläget ser ut och jag börjar gråta för ingenting.

Jag säger bara tacka vet jag skype, om jag inte hade haft det hade det varit för jobbigt. Har pratat med mamma, pappa och Jenny idag och de är underbara, jag älskar er verkligen även om jag kanske inte alltid visat det där hemma. Om 21 dagar kommer Daniel och jag räknar sekunderna till dess..

Vardag

Publicerad 2011-03-03 22:53:39 i ,

Det är en helt vanlig torsdag och klockan ringer 08.30, springrunda, dusch och frukost vid tv:n, därefter plugg och sen cykla till skolan kl 11. Klockan 14.30 kommer hem, letar upp något recept och lagar lunch. Därefter lite mer plugg och kolla upp praktiska saker inför resor, svara på mail och förberdelse för jobb. Kl 18 jobb. Fram till kl 21. Komma hem laga mat, äta. Skype. Läggdags 00. Och så fortsätter det dag ut och dag in.. vardagen har infunnit sig och jag har smått panik. Det är jobbigt med vardag, det är ju som hemma fast ändå inte..man förväntar sig mer,ett äventyr varje dag så som det var i början... Det är jobbigt nu, men försöker hitta mina ljuspunkter, skype med Daniel eller plannera inför resor med kompisarna. Har faktiskt bokat in en hel del resor nu! Nu till helgen blir det först Barcelona, ska bo hos Julia och vi ska ha det kalas! Sen ska jag träffa Erica Elmquist(från kungsbacka) och Anna Fison(från London) som också är där i helgen så det ser jag verkligen fram emot!

Sen är det planer på Valencia, Pamplona,Bilbao, Santander och sen en vecka i söder i slutet på projektet men det får ni veta mer om senare! En sak som är säker är i alla fall att mitterminskursen( nu i mars) är i Malaga=) ska bli skönt med lite värme (här har det faktiskt blåst storm hela veckan)! Saknar er alla väldigt mycket där hemma! Puss

 
Här är en vardagsbild som Marcus lyckats fånga. En vanlig dag på supermercadon.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela