Annas händelser

sakna, parta, tävla

Publicerad 2010-10-31 16:05:10 i ,

I går tittade jag på mina tre filmer jag fick med mig när jag slutade gymnasiet. Musikalen " Sagan om ingenting", musikalen "chicago" och sammanställningen från vår turné. Jag kan bara säga ett ord: SAKNAR! Att sitta och titta på något och verkligen känna sig stolt över alla som var med är en grym känsla och jag kan fortfarande minnas hur vi stod och var nervösa precis innan ridån gick upp på Chicago, eller hur vi innan vi skulle gå in på scen i "ingenting" stod och sa till varandra: Gå in i roll nu! De dök också upp minnen från hur vi samarbetade när vi riggade och roddade scen på turnén. Jag tror inte att jag hade vart den person jag är i dag om det inte varit för mina tre år på estet, de var underbart och jag saknar ALLA jättemycket. Men jag hoppas nu att alla kommer på reunionen den 23 november? Det hade kännts så bra om vi faktiskt lyckats hålla kontakten in i vuxenlivet.

Till en helt annan sak, igår var jag på Ponde, förlåt - Club ponde. Det var faktiskt riktigt röj! Mycket folk, dansgolv, dj och trevlig personal. Jag träffade Anton, Henke och några estettvåor (jag tänker fortfarande att jag är 3.a) Träffade även lite annat Onsala folk. Men en lyckad kväll!

I dag har jag hoppat clear round med Framtid på min gamla ridskola i fjärås, hoppade två rundor och blev nolla på den första, den andra rundan petade vi ned sista hindret men jag är ändå supernöjd! Nu ska jag på bergakungen med pappa, Jenny och Daniel och kolla in social network, sen kanske jag och Daniel skulle åka en sväng förbi Alingsås och kolla på lights där... som ni förstår en fullspäckad dag men med mycket kul!

NU är jag påväg!

Publicerad 2010-10-28 23:11:37 i ,

Ja fast att jag inte vågar tro det riktigt än så har organisationen i Spanien blivit godkänd av Eu-kommisionen! Detta innebär att jag kommer åka ner i början av Januari (troligtvis den 10e) för att starta mitt halvår som volontär där. För er som inte riktigt har hängt med på vad jag ska göra så ska jag arbeta på ett aktivitets center för barn och vuxna med mental funktionsnedsättning. Jag kommer befinna mig i Zaragoza, en av Spaniens största städer. Klubben Atades bedriver olika "workshops" för deras medlemmar. Kolla in deras hemsida: http://www.atades.com/ En typisk vecka för mig kommer se ut så här:

Måndag: 19.00-20.00 Matlagning
Tisdag: 19.00-20.00 Latin dans 19.30-20.30 möte+ förberedelse av utflykter
Onsdag: 19.00-20.00 Dans/pyssel 19.30-20.30 kortfilm
Torsdag: 19.00-20.00 Radio
Fredag: 19.00-20.00 sammhällsorientering/foto
Lördag: 16.30-19.00 Förberedelser och utveckling av aktiviteter 19.00-20.00 blanding av alla aktiviteter/rast

Utöver detta kommer jag på mornarna ha 2 timmars språk undervisning. Jag är ledig Söndagar och en dag till i veckan.

Jag kommer få boende, mat, fickpeng, busskort och språkundervisning mot att jag jobbar. Väldigt bra alternativ av volontärjobb anser jag!

Jag har sökt den här EVS(european volontary service) tjänsten genom Jobbstart i Kungsbacka och det känns väldigt säkert att ha en mentor och en organistation i ryggen om något oväntat skulle inträffa. Det känns också skönt att slippa skriva det 40sidiga långa avtalet må jag säga..
Det här känns så kul och att få uppleva mitt mål som jag har haft så länge- att få bo, arbeta, tala och leva i Spanien känns underbart! Jag hoppas ni vill följa mig på min resa genom den här bloggen och att jag lyckas hålla er så uppdaterade som möjligt!

Nästa sak som händer är att jag ska träffa Marcus- en annan volontär som ska åka från kungsbacka på ett liknande uppdrag i Spanien, vi ska antagligen åka samtidigt i Januari men innan dess ska vi åka på gemensam avresekurs till Stockholm.

Men nu ska jag sova, natti!

Underbar helg<3

Publicerad 2010-10-25 21:35:59 i ,

Helgen som varit har vart helt underbar! Daniel världens underbaraste pojkvän satte sig på tåget och åkte ända från Arvika hem till mig för att vi hade bråkat. Han var hur underbar som helst och hade med sig the och choklad i en fin present ask! Vi behövde träffas och nu känns det verkligen bra mellan oss! För övrigt har jag jobbat , haft ridlektion för en av mina elever och haft sånglektion i helgen, fått mycket bra gjort! I dag var jag ute och sprang på morgonen med grannhunden Kajja, sen jobbade jag mellan 12 och 16, därefter var jag och syrran ute och redbarbacka i höstvädret-härligt!

Här är en bild från i somras när jag och Daniel paddlade kajak! 
En bild från förra höstens uteritter

Inget jobb idag heller...

Publicerad 2010-10-21 12:50:07 i ,

Usch nu börjar jag bli trött på att gå hemma, fast jag hittar ju hela tiden på saker att göra men börjar nog förstå känslan av att vara arbetslös lite grand nu. Jag är i alla fall bokad på jobb i helgen så det är skönt. Pratade precis med två andra ställen i polen om att gå brevid där så jag kan få acsess på lite fler ställen, vilket förhoppningsvis också resulterar i fler jobbdagar;) för övrigt trivs jag väldigt bra med mitt jobb i hemtjänsten och som personlig assistent. Det är varierande och ingen dag är den andra lik! I dag ska jag ha lektion för min lilla ridtjej Evelina, det ska bli kul! Sen efter det ska jag på en kurs i hur man gör afficher på elektronen- alltid bra att kunna!
Här är en bild från i somras när Daniel var med i stallet.

Dancing on my own...

Publicerad 2010-10-19 22:36:31 i ,

Nyss hemkommen från dansen och lagom mör;) Idag började vi på en ny koreografi som vi ska lägga ihop med vår tidigare, det kommer bli grymt! (Missa inte showen den 5 dec) Den här terminen dansar jag hip hop newstyle på twisted feet DA. Det är grymt och jag har utvecklats jätte mycket! Kolla gärna in klipp med twisted på yotube, dom är verkligen duktiga och jag är otroligt glad över att få möjligheten att träna för dem. Men nu ska jag sova, står "tillgänglig" på jobbet i morgon så det kan hända att jag får en pling sådär kvart över sju...Här är en bild från min första termin som danstränare. Saknar det ibland men har varit rätt skönt att kunna fokusera på sin egen dans också.

Vi Vann!!:D

Publicerad 2010-10-18 22:28:38 i ,

Det är helt galet, jag och Framtid var lika nya på tävlingsbanan båda två men lyckades ta hem segern som klubbmästare i hoppningen! Fick en rosett och en stoor pokal! I flaggloppet satsade vi järnet, missade tyvärr två isättningar(fick 20 sek tillägg) men slutade ändå på en treaplats! I speedtölten kom vi på nionde plats men fick ändå en rosett:)
 
En kanondag med härligt väder och många fina ekipage!Framtid frá Vallarnesi

Första inlägget

Publicerad 2010-10-16 15:27:56 i ,

Ja då har även jag startat en blogg, jag kommer skriva om min resa till spanien men även om lite annat smått och gott:) NU är första inlägget postat så håll er uppdaterade! I morgon ska jag tävla på min lilla häst Framtid som jag är medryttare på, det ska bli så skoj! Det är första gången vi ska ut på tävling tillsammans och grenarna vi ska tävla i är: hoppning, flagglopp och speedtölt. Wish me good luck;) Förhoppningsvis tar Daniel lite snygga bilder på oss som kommer upp här sen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela