Annas händelser

På tal om fika...

Publicerad 2012-05-29 14:19:24 i ,

Är så trött på alla som envisas med att använda det uråldriga namnet "negerboll". Att Sverige ska vara framåt, integrerat och internationellt i framkant det vill varenda svensk skriva under på. Men att ändra sitt eget ordval för att  stödja den rasskillnad vi (förhoppningsvis) utrotat tycks vara något ytterst jobbigt för många människor. Att förneka appartheid, det har jag svårt att tro någon vill göra men att höja på ögonbrynen och fråga varför inte JAG har rätt att säga negerboll, "det hette det när jag var liten" eller " ska man inte få säga finska pinnar heller då eller? höhö". Det får mig att bli lite orolig.

Att ett ord för dig och mig som inte har någon större innebörd faktiskt provocerar dem som det har en innebörd för. Att vissa människor kan göra sig till och tycka det är lite roligt att få använda ordet neger, det säger väl nog om inställningen för ett integrerat samhälle? Nej jag tycker att ordval är viktigt, om vi har ett gemensamt mål måste vi faktiskt tänka på vad vi säger.


På tal om att Loreen vann melodifestivalen: http://www.dn.se/ledare/huvudledare/ingen-loreen-i-sds-sverige

Att göra skillnad

Publicerad 2012-05-24 14:49:56 i ,

Det har skett en del förändringar på sistone och därav mitt ointensiva bloggande. Men har bestämt mig för att blicka framåt. Har trots allt en fantastisk tid framför mig och tycker att livet, trots omständigheterna faktiskt är väldigt tillfredsställande just nu. Det har varit intensiva dagar med läger ombord på båten vilka jag har varvat vardagen hemma med. Det senaste lägret var en grupp från Falkenberg som verkligen hade stor inverkan på mig. Så otroligt många fina ungdomar men vars mångas bakgrund var trasig.
Det är när någon släpper in en på livet och man får vara en stöttepelare på vägen som man förstår att man verkligen kan göra skillnad. Att något vi gör för någon annan kan betyda allt för den personen. Det är häftigt att få göra skillnad. Jag hoppas att min gnista för att hjälpa andra aldrig kommer att slockna.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela