Annas händelser

Internationell kväll

Publicerad 2011-02-28 00:54:00 i ,

Oj oj oj här har det inte varit liv i luckan på ett tag! Det har minst sagt varit en händelserik vecka( får bli en snabbversion och bilder;)) Jag har varit på bio med klubben, vi såg disneys version på Rapunsel i 3D, riktigt bra faktiskt. Marcus kom hit i lördags natt efter att ha rest 12h från Galisien, då blev det kalas! I söndags var vi i Juslibol en liten by strax utanför Zaragoza och vandrade i bergen och tittade på utsikt och sjöar, en fantastisk dag och vi slapp jackorna för ett tag i solen! Vandrade i 5h och därefter blev det spagetti och köttfärsås och solsidan med godis på kvällen=)! På onsadagen ställde vi till med en fest och jag lyckades faktiskt dra i hop ca 20 personer, frågade mig själv om jag verkligen lärt känna så många redan och det har jag:) Alla från olika länder, Spanien; Frankrike, Sverige; Italien, Tyskland, Rumänien, Polen och Turkiet. Alla tog med något att äta och det blev en buffé som heta duga! Jag åt ärligt talat tills jag höll på att spricka, men allt var så himla gott! Jag och Marcus gjorde kladdkaka som blev succé. En superrolig kväll och så skönt att man bara kan bjuda hem folk så där! Det är något jag saknat och sett fram emot att kunna göra här. Annars i veckan har vi vart i centrum, gjort en picknick i parken, sett på hip hip, pratat en hel del och kommit fram till hur stolta svenskar vi ändå är.

Cactus 


Modeling

Ett litet skutt från döden


Efter medhavda pankakor



Ferre= MAT


Köket är kanske inte så litet ändå?

fortsättning följer..












Att vara invandrare

Publicerad 2011-02-19 15:05:54 i ,

Att känna sig mindre värd för att man inte kan språket, att sitta i långa köer på kontor med folk från hela världen, att söka sig till andra i samma situation, att bli förknippad med kyla så fort man säger vart man är ifrån, att bli dömd utifrån vart du är ifrån och inte utifrån vem du är, att känna sig som en i gänget fast ändå inte, att vara liten men ändå stor, att vara ensam fast en i mängden, att vara precis som alla andra fast annorlunda, att vara vilsen fast på rätt väg, att vara borta fast hemma...

allt det här har jag upplevt, jag vet hur det är att vara en invandrare, någon som inte är härifrån. En erfarenhet jag inte visste om att jag skulle få uppleva, något jag inte var förberedd på. Men nu vet jag och det är en erfarenhet ingen kan ta ifrån mig. 

lyxmat med volontärer

Publicerad 2011-02-14 21:21:24 i ,

Helgen har varit riktigt kul! I fredags var jag hos de 4 andra evs volontärerna här i Zaragoza(Martina har varit i Italien hela helgen p.ga studier). De 4 bor tillsammans och är Felix från Tyskland, Aude från Frankrike, Youlita från Polen och Gocge från Turkiet! I fredags kväll gjorde vi crepes! Det var så himla gott! Fyllde dem med nutella, banan, honung, socker och färsk frukt. Vi drack cider och pratade spanska med alla våra olika accenter till sent in på natten. Beslöt mig för att ligga över då jag ju bor på andra sidan stan. Morgonen därpå gjorde vi en kanonfrukost! Felix gick och köpte färskt bröd, vi gjorde en buffé av färsk frukt, kaffe(a la kvalite spanien!) och andra godsaker! MMM säger jag bara. Därefter begav sig hurtiga Anna och Felix för att se Exbo, ett ställe med byggnader från hela världen som byggdes år 2008, det var väldigt futuristiskt allting och temat var vatten. Jag var inte jätteimponerad men det var kul och ha sett det i alla fall! Sedan begav vi oss till universitet(typ en timmes gångväg men gick bra för det var soligt och skönt!) för att se en teaterföreställning! Vi mötte upp de andra från lägenheten och såg en mycket rolig och proffsig två manna föreställning!

Därefter gick jag hem för en sen lunch(var ju fortfarande mätt efter frukosten) och sen var det jobb och utflykt kl 16! Vi tog bussen med 32 deltagare, hamnade mitt i ett karnevalståg på huvudgatan och var tvungna att tränga oss igenom folmassorna med vår grupp(något som aldrig skulle hänt i Sverige tror jag, men det var kul!) Sen såg vi en fotoutställning, mycket bra! Därefter blev det baren! Vi kom dit och de hade fixat allting jättebra, dj, chips och läsk i baren. Det var så nära "normalt" det kunde bli och det gillade jag. Vi dansade konstant i 2h och alla var superglada. Efter sista danstävlingen var det dags att möta upp föräldrarna på plaza España, påvägen dit klagade alla... jag känner inte mina fötter, jag är helt slut.. så söta! Men det var riktigt kul och faktiskt helt okej plannerat också så jag var nöjd! Efter blev det tapas med några av tjejledarna från klubben, det var trevligt:)

På söndagen var det ännu en gratis teater, så jag och Felix passade på. Den var också väldigt proffsig och väckte starka känslor, vilket ju en bra teater ska göra. Efter teatern gjorde vi en superlyckad lasagne hemma hos mig, sen blev det en glass i solen på våran lilla mini plaza vi har här i vårt område. En lyckad helg med mycket frestelser helt enkelt, mmmmm!

Crepes på G!

Besök i Exbo

Spanska lektioner

Publicerad 2011-02-10 14:04:03 i ,

I tisdags fick jag reda på provet, jag hamnade i.... nivel basico! Jag trodde det var ett skämt.. jättepinsamt att jag hade stått och sagt till Felix och Aude att lalala jag har läst spanska i 7 år... men jag hamnar i bas nivån! Jag var riktigt deppig och det kändes som ett stort misslyckande. Men så idag när jag skulle gå för att hämta mitt material frågar jag.. om jag tror att jag har hamnat i fel grupp, är det möjligt att byta då? Hon i disken säger att det är högst ovanligt med byten och att i fall jag vill byta så är det nog bäst jag går och frågar innan hon ger mig material till fel kurs.. svensk som jag är tänker jag... nej men det kanske inte är för lätt för mig i basico, jag ska nog prova innan jag säger nått, förlåt för att jag störde/finns typ.

Men hon lyckas övertala mig att gå och knacka på espanol kontoret(det var en rätt skräckingivande dörr och jag rabblade artiga inledningsfraser hela vägen dit) När jag till slut får komma in på kontoret plockar mannen upp mitt prov och säger: men det här var ju fel och det här var ju fel.. och jag tänker gud vad pinsamt jag har kommit hit bara för att få veta att jag verkligen var såå dålig. Men det var inte jag som hade gjort fel det var den som rättade!! Jag hade fått ett bra resultat! Jag hamande i den högsta intermedio gruppen, steget under avancerad! Allting känns mycket bättre nu, när jag vet att jag faktiskt inte är nivel basico, även om jag visste det innan också känns det bättre att ha det på papper:) Så från och med måndag kommer jag läsa mån-tor 11.30-13.45. Det ska bli kul att komma igång med någon aktivitet på dagen och känna att språket får en back up. Tack kvinnan i disken som övertalade mig att prata med någon innan alltihop började!

Wow det är varmt!

Publicerad 2011-02-06 19:32:15 i ,

Idag har det visst gått och blivit vår i Zaragoza! En timmes promenad i parken i bara t-shirt var nog bland det härligaste på länge. Att känna doften av gröngräs, höra fåglarna kvittra och se hur allting börjar vakna till liv är underbart. Jag älskar våren och har alltid gjort. När jag kände hur skönt solen värmde spratt det liksom till i mig, vårkänslor säger jag bara! Att man kan bli så lycklig av lite sol och värme!

Igår var jag ute med några från jobbet, mycket trevligt! Det var dans och spansk rockmusik fram till gryningen. Sista bussen från centrum går 05.30 det vet jag nu:) Pratade med en kille jag jobbar med som heter Eduardo som ska låna ut sin cykel till mig mot att jag ger honom gitarrlektioner, det tyckte jag var en bra deal! Så i morgon har jag förhoppningsvis en cykel, mycket passande nu när jag snart ska börja med spanska lektionerna. Har pluggat 2h idag för inför provet i morgon. Vi får se hur det går men vill gärna hamna i en grupp som kräver lite utmaning! Nu blir det lite tid för skype och sen ska jag laga en god middag, honungsmarinerad kyckling med couscous och tzatsiki. Mums!

Patriotisk?

Publicerad 2011-02-05 22:37:15 i ,

Ja jag undrar allt om jag inte är lite patriotisk till mitt kära fosterland i skrivande stund... Idag när det var "öppen klubb" var det helt galet, kaotiskt, nästan jobbigt rörigt. TACKA VET JAG SVERIGE där allt är välplannerat och organiserat in i minsta detalj. Medan de här står och skriker i mickrofoner för att överösta alla väntar vi i Sverige snällt på vår tur att få prata. När jag påpekar att det faktiskt var farligt hög ljudnivå(jag kände att jag bara ville gå ut, hålla för öronen och dra något över mig) säger de.. hmm det har vi aldrig tänkt på? Nej just i denna stund är jag väldigt stolt över att vara svensk, lugn och välplannerad. Även om jag blir förknippad med kyla och snö och min compañera med pizza och pasta så fort vi säger vart vi är ifrån är jag stolt över att ha en svensk flagga hängandepå väggen i mitt rum.. (Något som skulle få en helt annan innebörd i mitt rum i Kungsbacka).

Jag har varit på Salsa!

Publicerad 2011-02-04 16:22:44 i ,

I onsdags gick jag med Felix för att prova på Salsa. Det var så kul!! De hålls gratis lektioner varje onsdag, torsdag och fredag på en bar i centrum som heter El sol. Först när jag kom dit och såg hur alla bara dansade helt improviserat blev jag lite rädd för de var hur bra som helst, jag har ju bara provat salsa i Sverige ett fåtal gånger tidigare.. Men när vi väl satte igång gick det bra! Jag är riktigt stolt över mig själv att jag hängde med så bra! Så nu har jag en hobby minst en dag i veckan här, kul!!

En annan väldigt rolig sak som hänt är att jag har fått låna hem en gitarr från klubben(jobbet)! En av de första frågorna jag ställde när jag kom hit var om de hade någon gitarr men min mentor sa att nej det fanns det inte. Men den som söker skall finna… eller vad det står i bibeln. Så sant som det var sagt stötte jag på hela tre gitarrer på klubben i går kväll! En helt funktionell med skinncase och allt, en helt trasig och en annan där det saknas en sträng som Martina ska ta och köpa strängar till. Så nu har vi två gitarrer här hemma! Jag är så lycklig! Tänk att man kan sakna en sak så mycket när man är borta som man inte alls uppskattar lika mycket när man är hemma. Idag är workshopsen inställda så vi ska bara ha ett litet möte med vår mentor idag, soft! Ikväll kommer Martinas kille hit över helgen, ska bli spännande att se vad det är för en filur! Idag har jag vart i telefonaffären igen och tagit tillbaka mitt gamla nummer. Jag kände att jag måste ha en mobil här i Spanien och jag har inte hittat något annat bolag som har bättre erbjudande. Så nu har jag mitt gamla nr igen: +34 633374777. Tyvärr kan jag inte skicka sms till Sverige men allting funkar här i Spanien, jag kan ringa till Sverige och ni kan ringa+ smsa mig så det får funka. Här kommer lite bilder på lägenheten så ni får se hur jag bor!


Mitt rum med utgång till terassen. Ser ni bilderna jag har hängt upp vid sängen?

Badrummet- helt ok!

Vardagsrummet, ser ni min dator det är här jag sitter för att kunna ha internet:)

Korridoren

Köket

Det är spanskt mysigt och absolut ett bra boende!

 

Glöm mitt nummer

Publicerad 2011-02-01 23:31:38 i ,

Idag har vart en fullspäckad dag fast ändå ganska lugn. Jag gick upp vid halv 9 gick ut och sprang i parken, finns massor av trappor att springa upp och ner för!, duschade och åt frukost. Sen pratade jag med grannarna som är från Algeriet och mycket vänliga! De sa att jag var välkommen att använda deras dator när som helst och att jag kan surfa på deras internet om det går och just nu funkar det iaf!:) Funkar nästan bättre än den andre grannens:) Åkte in till stan för att se mig omkring lite och därefter möta upp Felix och Martina. Vi gick på stan tog en fika och tittade på begagnade cyklar som var väldigt få och dyra! Så vi ska skicka ett mail till de andra volontärerna på klubben och se om det är någon som har någon gammal cykel stående.. Efter en siesta med en bok(tror ni verkligen att jag låg och läste?, det gjorde jag faktiskt!) gick jag till affären där jag köpte mitt spanska kontantkort för att se varför inte mina sms når Sverige. Han var otrevlig och sa att det inte funkade så jag blev skitförbannad och krävde pengarna tillbaka.. så nu har jag INGEN TELEFON ni kan ringa! Ska fixa något i morgon men glöm mitt gamla nummer! Ikväll på jobbet var det pyssel och vi gjorde armband!
Saknar er där hemma! Puss

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela