Annas händelser

En vecka att minnas

Publicerad 2011-01-31 12:50:54 i ,

 Nu är jag hemkommen från ankomstkursen för alla volontärer som befinner sig i Spanien! Det har varit en helt underbart, fantastisk, galen, utmanande, spännande och framför allt en så himla rolig vecka! Jag har träffat personer från hela världen. Det har varit intensivt och inte så mycket sömn, jag har pratat svenska, engelska och spanska på samma gång ;) Jag har aldrig riktigt varit insatt i det där med interkulturellt utbyte men nu förstår jag verkligen hur fantastiskt det är! Jag ville aldrig att veckan skulle ta slut! Jag ville lära mig allt om alla! 

Vi hade olika lektioner i språk, konfliktlösning, interkulturellt lärande mm. Vi gjorde en utflykt till nationalparken i Extremadura, helt underbart! Såg gamar och underbara vyer. Vi gjorde en vandring längs med en gammal tågbana och gick genom en mörk lång tunnel, spännande! En av kvällarna hade vi maskerad och en annan interkulturell kväll. De andra kvällarna hängde vi på bybaren och röjde ända tills gryningen! Det här är en väldigt kort sammanfattning av en av de bästa veckorna i mitt liv, jag har fått så många nya vänner och fina minnen!

Här är Jag, min Örebroska vän Betty och några fina berg!

Här är hela gänget när vi är på besök i Nationalparken Montefrague!
Jag och Yasmin(Österike) påväg upp mot borgen på toppen, det sluttar en del som ni ser:)


Det var ganska högt jag lovar!




Carneval!

Jag blev den coolaste dansande nunnan för kvällen;) 

Jag och kära Marcus efter ett klädbyte!

En annan utflykt


El túnel

Jag och min Buddy Paulo från Portugal

Spansk matlagning på G!

uteliv

Den här bilden får avsluta, på mig och Saru från Indien. En kille med ett hjärta av guld

Nu har jag vänner över hela Spanien att besöka och sen också över hela värlen:)

Extremadura!

Publicerad 2011-01-26 22:51:54 i ,

Jag befinner mig pa lager med volontarer fran hela spanien! Alla fran olika stallen i Europa. Det har ar en fantastisk mojlighet och jag njuter! Jag har nu vanner over hela europa! NU ska vi ut for lite dans!!;) Puss puss

En uppdatering!

Publicerad 2011-01-23 18:09:02 i ,

 Jag befinner mig nu i Zaragoza! Varför jag inte skrivit tidigare är för att vi inte haft Internet. Oj oj jag har så mycket att berätta. Men ska försöka göra en resumé: Resan hit gick bra, nästan för lätt.. allt flöt på bra, jag glömde ingenting, julia mötte mig i Barcelona som hon skulle och allt var bara kanon! Vi gick på stan, åt lunch, satt och solade vid Plaza Cataluña. Hon visade mig massor av saker i Barcelona. Det var så kul att gå med någon som känner till stan! I tisdags bar det av till Zaragoza. Bussresa 3,5h men det gick fint, skrev i min resedagbok, lyssnade på musik och lite sånt. När jag kom fram var det ingen där? Jag blev lite(ganska mycket) orolig. Jag gick runt på den gigantiska stationen och letade efter min mentor (som jag bara sett på bild en gång). Det gick inte så bra så jag ringde numret jag hade fått till honom. Inget svar. Men efter ett tag ringer han upp mig och frågar vart jag är. Till slut hittar vi varandra och han har med sig min Italienska rumskompis. De hade skrivit en skylt där det stod: Välkommen Anna, nice to meet you! J (Min mentor kallas Chema och är snäll!)

Vi åkte bil runt stan och de visade oss olika saker. Vi fick se våran lägenhet, mycket bra för att vara spansk! Det är en trea. Varsitt rum, badrum, kök och vardagsrum. Den är möblerad så vi har tv, skrivbord och allt. Det enda vi inte har är internet. Nu har vi lite internet men det fungerar ganska dåligt.. vi har pratat med en granne på tredje våningen(vi bor på första) som har gett oss sitt lösen. För Martina fungerar det hyfsat men för mig knappt. Vi har sagt att vi ska betala honom om det fungerar men vi får se..

Klubben, där de funktionshindrade är, är väldigt fin! Ledarna är också jättegoa! De är väldigt lika mig faktiskt. Glada, spralliga och kompisar med deltagarna. Vi har varit med på lite olika workshops och igår Lördag var det ”öppen klubb” De gjorde en show med massa olika sång och dansnummer! Efteråt var det disco! Alla är verkligen superhärliga. De är inte rädda för att prata med mig eller Martina, även om det kan vara svårt att förstå dem ibland. De olika workshopsen de har är: matlagning, radio, datorkunskap, dans, pyssel mm. Alla vi har varit med på hittills har varit kul! Känns inte som jobb direkt, jag tycker ju också det är kul att vara där!

 Jag och Martina har varit nere i centrum en gång, det är stort! Den största byggnaden heter Pilar och är jättevacker! Det är massor av fontäner framför, jättefint!


Här är Martina på en av de gågatorna i stan!



Även om det är soligt är det faktiskt väldigt kallt! 2 grader men när det blåser är det skitkallt. Men är man i lä i solen är det skönt!

Avsked

Publicerad 2011-01-15 22:11:32 i ,

Allt jag vill hinna med, det har varit svårt... det känns som jag har gjort allt jag ska, tagit avsked av vänner,familj, häst och jobb. Jag vill bara åka men samtidigt känns det som jag har massor kvar att göra. Det är lite nervöst, roligt och vemodigt på samma gång. En konstig känsla som är ny för mig.

Jag har pratat mycket med Marcus på skype sedan han åkte.. och ja.. det var ju inte riktigt som han tänkt sig, det gjorde mig till en början väldigt nervös inför min resa, men det var bra också att jag fick bryta mitt sätt att tänka. Nu kan det faktiskt nästan bara gå bra. Eller dåligt, men jag är beredd på ett annat sätt. Han fick vara försökskanin i mitt ställe.

åå jag känner att jag kommer sakna väldigt mycket, alla fina vänner, mammas köttbullar med brunsås, Framtid- min lilla tävlingshäst, mitt jobb (måste bara berätta; jobbade sista dagen i hemtjänsten igår och fick som tur var åka till min favoritgubbe! Kokte som vanligt hans löskokta ägg på morgonen och han tjatade om att jag är såååå lik Emma Green, allt var som vanligt egentligen, jag kände att det här kommer jag verkligen sakna! Han tyckte att jag skulle ta med mig nattsärken och tandborsten och flytta till honom istället för till Spanien så lovade han att han skulle hålla med tandkrämen:) Han e så himla goo. När jag kom tillbaka på lunchen så sitter han i köket och jag går ut i vardagsrummet för att fixa något och när jag kommer tillbaka ser jag att han har lagt en chokladkartong i min väska! Han hade skickat sin granne på förmiddagen att handla den till mig! Jag blev så himla rörd! Han är bäst och jag har lovat att han ska få ett kort av mig Anna "Emma" Green sedan när jag är i Spanien.)

Jag kommer sakna allt otroligt mycket när jag är iväg, men mest av allt kommer jag sakna min prins, min underbara älskade som alltid finns där hur jobbig, dum och bitchig jag än kan vara. Jag vet att han kommer sakna mig också, men han kommer ändå vara mitt största stöd när jag är borta, det är honom jag kommer ringa först om något skiter sig. Tack för att du finns Daniel<3.

Kl 08.50 beger jag mig från Landvetter på måndag och på tisdag från Barcelona till Zaragoza. Kollade precis väderprognosen och i morgon är det 16 grader och sol i Zaragoza, det gillar vi! Jag ska försöka ge er en uppdatering så snart jag befinner mig på min nya hemort!  /A

Bröllop

Publicerad 2011-01-10 15:48:20 i ,

Ja vad ska man säga...i går kväll var jag och Daniel på bröllop. Det var Daniels kompis Niklas (också 89:a) som gifte sig med sin Nathali från Ukraina. Det var ett fint bröllop må jag säga! Även om vi alla nog tycker att det har gått lite snabbt i svängarna... Men som sagt det var trevligt..Nathali hade förberett massor av spex och lekar, som var jätteskoj! Maten var god och gästerna var snälla. Här kommer lite bilder:

Här delar de ringar..

Så här såg jag och Daniel ut

Bilden frontas av snygga bestmannen Andreas

Här bevisar Nathali för Niklas föräldrar att hon kan ta han om sin man och mata honom

Presentöppning


Idag ska jag till min duktiga frissa Päivi så hon får snygga till mina toppar innan jag åker! Därefter blir det kanske lite yoga för min del.. :)

VIP

Publicerad 2011-01-09 14:55:54 i ,

Igår var jag och Daniel på filmen Cornelis på Bergakungen. Vi passade på att gå på VIP då det var Daniels julklapp från mig. Det var faktiskt lite roligt även om jag inte känner att jag vill göra det igen.. men det var kul att prova på det. Förutom popqorn, dricka och skinnfotöljer ingick det såklart att mingla lite i vip loungen innan föreställningen, ytterst fasionabelt! ;) Filmen var också den bra! Lite som en svensk "Walk the line" måste jag säga. En stor elouge måste jag ge Cornelis själv som spelades av en norsk skådespelare, han gjorde rollen otroligt bra! Filmen var 1h och 40 min och höll ett lagom tempo hela tiden. Absolut värd att se!

I dag ska jag och Daniel på bröllop! Det är Daniels vän Niklas som gifter sig, det är helt galet.. känns väldigt vuxet. Lovar att försöka lägga upp några bilder på spektaklet under morgondagen! Jag och Daniel håller på att göra oss i ordning för fullt, så nu blir det nailpolish!

Jul och nyår i bilder

Publicerad 2011-01-07 16:34:37 i ,

Här kommer en sammanfattning av mitt "jullov".


Jag och Daniel på jul på liseberg, kul men kallt som ...



En nisse vid granen

Jag och mamma var på svenska mässan och dansade i mellandagarna


Jullovspyssel



En trevlig Nyårsfest hos Daniels föredetta klasskamrat William:)



För mig och Marcus har det varit fullt med aktiviteter och förberedelser inför Spanien!

Flytt

Publicerad 2011-01-07 15:16:36 i ,

Nu har jag flyttat och är inte längre Onsalabo, jag bor numera i en trea med min pappa i söderstaden i Kungsbacka. Dock bara de här 10 dagarna innan jag åker (flyger till Barcelona den 17e och stannar hos min vän Julia över natten för att sedan bege mig till Zaragoza dagen efter). Utan Daniels hjälp hade det nog aldrig gått, han är verkligen fantastisk min pojkvän! Känns bra nu i alla fall. Allt är på plats och det mesta inför Spanien är också packat! I dag införskaffade jag lite våtservetter, deo och annat smått och gott som kan va bra att ha på resan. Har ni några tips på vad jag ska ta med mig? Något som ni glömde senast ni var ute och reste till exempel?
I morse var jag och tittade på när Daniel var med Pappa och de andra brandmännen och spelade hockey, han var skitduktig! Jag visste att han var bra men han imponerade på mig rejält! Efter en timme i ishallen med varm choklad och smörgåsar åkte jag och gymmade, gick bra förutom att jag fick en träningsstång i huvudet! Aj aj aj säger jag bara, men men typiskt mig ju!

Så här blev mitt rum!

Studiebesök

Publicerad 2011-01-06 21:14:44 i ,

I går var jag och Marcus på studiebesök inför vår framtida vistelse i Spanien där vi ska hjälpa funktionshindrade till en aktiv fritid. Vi var runt på 4 olika ställen i Kungsbacka där det sker daglig verksamhet. Vi hade en väldigt duktig och trevlig Fredrik som visade oss alla ställena- cred till honom! En av platserna vi besökte var postcafét, där personer med funktionsnedsättning serverar frukost och fika till postens arbetare. Vi fick lära oss att det är viktigt med struktur och rutiner för att allt ska fungera så smidigt som möjligt. Det där med struktur är vi ju över lag rätt duktiga på här i Sverige så något kanske vi kan bidra med när vi besöker spanjackerna....
Jag frågade efter tips på varje ställe vi var på och jag tycker jag fick med mig mycket bra saker. Många av tipsen var egentligen väldigt enkla saker, t.ex som att ha bilder på veckans matsedel som talar om vad det är för mat så att alla kan förstå, men saker som man kanske inte riktigt hade kommit på själv. Det var blandade känslor på de olika platserna men över lag tycker jag att det kändes positivt, man arbetar ändå för att alla ska komma ut i arbetslivet och har som mål att lyckas med detta. Det ska bli spännande att se hur de arbetar i Spanien, om de har samma samarbete med arbetsplatser och föreningar så som vi har det här i Sverige. Jag måste också säga att all den personal vi träffade ute på besöken var helt fantastisk! De var riktiga eldsjälar allihopa! De tog sig verkligen tid och berättade för oss hur de arbetade.  
Det känns kanon att få ha sett hur det funkar här på hemmaplan innan jag åker iväg. Jag har fått många bra tips och en inblick i vad de är jag ska syssla med.
 
Ps: Ni missade väl inte när jag och Marcus var huvudnyhet i ekot? :http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=70&play=2827918&playtype=Sändning

Allt snurrar..

Publicerad 2011-01-01 22:44:26 i ,

men det gör det faktiskt... Jul hos mamma, jul hos Daniel, jul hos pappa, jul hos mormor och morfar, nyår, födelsedag, hinna träffa alla innan jag åker, avslutning med ridelever, flytta, avsluta på jobbet, packa, presskonferens, maila med spanjorer, fixa, fixa, fixa ALLT! Jag tror faktiskt jag har drabbats lite av resfeber, även om jag har svårt att erkänna det. Hela tiden har min flytt till Spanien varit så avlägsen, men nu åker jag faktiskt om två veckor.. blir helt nervös nu när jag skriver det och läser det och kanske nästan förstår det...
Om jag "bara hade stuckit i väg" hade det nog blivit annorlunda.... har väntat så länge, känns så stort att ta det här steget. Men det är dags det känner jag.. men just nu befinner jag mig på kanten innan hoppet, precis så känns det faktiskt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela