Annas händelser

Hemma i snart 1 månad

Publicerad 2011-07-30 12:27:59 i ,

Ja nu har jag varit hemma i nästan en månad. Jag har gjort allt det där jag längtade efter när jag var i Spanien och det känns bra! Men det kryper redan i mig och jag vill ut på nya äventyr. Jag har en del grejor på G men det får ni höra mer om lite längre fram. Har kommit igång med jobbet också, det är stressigare än någonsin i hemtjänsten och jag undrar vart den svenska vården är påväg? Skäms över att behöva skynda med gamla människor.

Ibland undrar jag också vart världen är påväg, det som hänt i Norge är fruktansvärt. Jag lider med de människor som blivit drabbade. Men om det är en sak som jag hoppas kommer positivt ur den här händelsen så är det en debatt som tidigare legat på is som ingen riktigt vågat ta. Citerar Jan Guillou i en bra debattartikel :

"Men om galningen hetat Ali Hassan Al Bakr och sagt sig bedriva heligt krig i Guds namn? Då hade inte våra politiker och borgerliga ledarskribenter varit lika sansade. Därför att det snart tioåriga ”kriget mot terrorismen” förgiftat våra sinnen. Och därför att sverigedemokrater och fremskrittspartister och för att inte tala om dansk folkepartister fått segla alltför bekvämt i kölvattnet på det ideologiska slagskepp som kallas kriget mot terrorismen.

Om vi tydligare
kunde se vad denna gigantiska ideologiska kampanj gjort, och fortfarande gör, med vår västerländska demokrati, detta hot som är oändligt mycket större än enstaka terroristattacker, och om vi nu kan börja ta den diskussionen på allvar – så blir både Norge och Sverige bättre land att bo i."

Jag hoppas att detta ska skapa djupa diskusioner och leda någonvart, utrota den farliga högerextremismen som faktiskt försigår närmare än de flesta tror!





I ett regnigt Sverige

Publicerad 2011-07-08 15:17:43 i ,

Sitter nu och ser regnet ösa ner på Kungsbackas gator. Har varit hemma en vecka nu. Trodde det skulle bli annorlunda att komma hem. Att jag skulle glömt hur det var att träffa familj och vänner, rida, köra bil, äta kalles kaviar eller gå på kungsmässan. Trodde jag verkligen att det skulle vara så speciellt? Jag hade Sverige in the sky with diamonds men allt är precis som vanligt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela